21 Organisatiepathologieën: gratis eBook

Toen ik mijn boek “Management Cybernetics: gezonde financiën en gezonde medewerkers” schreef, voelde ik mijn net Remi uit Alleen Op De Wereld. Het leek alsof iedereen was gestopt met Management Cybernetics nadat ik het in de jaren negentig op de Universiteit Utrecht had gestudeerd. Gelukkig bleek ik allerminst eenzaam roepend in de woestijn. Er zijn wel degelijk nog organisatiearchitecten die Management Cybernetics gebruiken om organisaties optimaal te structureren.

Afbeeldingsresultaat voor The Fractal Organization bol.com

Via hen kwam ik achter het bestaan van het boek van Patrick Hoverstadt, “The Fractal Organization: Creating Sustainable Organizations with the Viable System Model”. Het VSM model is Management Cybernetics. Het boek van Hoverstadt is niet alleen een heel goed boek over Management Cybernetics, het is ook een heel interessant boek omdat Hoverstadt 21 organisatiepathologieën beschrijft. 

Binnen cybernetica is een pathologie gedefinieerd als systematisch je doelen niet halen. Hoverstadt beschrijft 21 structuurfouten in organisaties die mij uit de praktijk heel bekend voorkwamen. Om die reden heb ik er een zeer uitgebreid gratis eBook van gemaakt met alle 21 organisatiepathologieën. Al was het maar omdat het eigenlijk een hoofdstuk uit mijn boek is dat ik nog niet had geschreven. Je hebt mijn boek Management Cybernetics niet nodig om dit gratis eBook te lezen, maar het helpt natuurlijk wel wanneer je eerst Management Cybernetics leest. Ook ben ik heel benieuwd of je een of meerdere organisatiepathologieën op jouw werk herkent. Mocht dat het geval zijn, wil je mij dat dan laten weten? Want ik spaar praktijkvoorbeelden. Uiteraard is dat geheel anoniem.

Wanneer je dit eBook gratis wilt ontvangen, vul dan het onderstaande formulier in. Invullen is 100% veilig want ik heb net zo’n hekel aan spam als jij. Je ontvangt dan ook tegelijkertijd de inleiding en het eerste hoofdstuk van Management Cybernetics. Kortom, vraag dit gratis eBook vandaag nog aan: