ABC-NLP info webinar

ABC-NLP is de nieuwste versie van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Door NLP te combineren met het ABC-model uit de Toegepaste Gedragsanalyse (bekend van de gedragstherapie uit Cognitieve Gedragstherapie) heeft NLP een wetenschappelijke basis gekregen die het mogelijk maakt om NLP aan twee Nederlandse universiteiten te onderwijzen. Om ABC-NLP bekender te maken, organiseren we de ABC-NLP info webinars

Dit webinar bestaat uit twee delen. Eerst gaan we diep in op het ABC-model en hoe het ABC-model ons gedrag beïnvloedt. De A van het ABC-model staat voor Antecedenten. Antecedenten zijn alles wat aan het gedrag voorafgaat of wat nodig is om het gedrag mogelijk te maken. Je kan bijvoorbeeld alleen telefoneren als je een telefoon hebt. Dus een telefoon is een Antecedent voor telefoneren. Wat je met NLP doet, zijn voornamelijk Antecedenten. De B staat voor Behavior. Dit is het externe waarneembare gedrag. Qua gedrag willen we ongewenst gedrag verminderen en gewenst gedrag laten toenemen. De C staat voor Consequenties. Consequenties zijn alles wat er gebeurt nadat iemand zich gewenst of ongewenst heeft gedragen.

Veel wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de Consequenties verreweg de grootste impact hebben op ons toekomstige gedrag. Wanneer ons gedrag positieve Consequenties heeft, dan is de kans groot dat we in de toekomst er meer van gaan doen en als op ons gedrag negatieve Consequenties volgen dan is de kans groot dat we er minder van gaan doen. Dat Consequenties veel meer invloed op ons brein hebben dan Antecedenten is de reden dat ABC-NLP zoveel beter werkt dan reguliere NLP.

Vergelijking statistisch onderzoek normale NLP en ABC-NLP in de periode 2013-2017
Vergelijking statistisch onderzoek normale NLP en ABC-NLP in de periode 2013-2017

Vandaar dat we eerst tijdens de ABC-NLP info webinar leren om te denken in termen van Consequenties wanneer we gedrag willen veranderen, in plaats van in termen van Antecedenten.

Daarna gaan we aan de slag met de zwart/wit terugspoeltechniek. Dit is een van de NLP basistechnieken van het eerste uur. Alleen gaan we tijdens de ABC-NLP info webinar een aantal nieuwe varianten leren door het ABC-model met deze techniek te combineren. Normaal gesproken gebruik je de zwart/wit terugspoeltechniek om ellende uit het verleden te neutraliseren of zorgen over de toekomst weg te nemen en te vervangen door een toekomstvisie die vertrouwen geeft. Tijdens de ABC-NLP info webinar leer je echter hoe je de zwart/wit terugspoeltechniek combineert met het ABC-model zodat je leert om:

  • Gewenst gedrag wat je vroeger deed, maar mee bent opgehouden weer te activeren.
  • Ongewenst gedrag wat in het verleden is beloond te veranderen, zodat je ermee stopt.
  • Gewenst gedrag waarvan je verwacht dat het lastig wordt om in de toekomst te blijven doen (zoals bijvoorbeeld goede voornemens) toch vol te blijven houden.
  • Ongewenst gedrag waarvan de kans groot is dat je dat in de toekomst toch weer gaat doen, te stoppen.

Details ABC-NLP info webinar:

De komende maanden is er telkens op een donderdagavond om 19.30 uur het ABC-NLP info webinar. Het webinar duurt ongeveer een uur en meedoen is helemaal gratis. Je krijgt meteen via de onderstaande links de bijbehorende Zoom link. Alleen omdat we graag van tevoren weten hoeveel mensen er meedoen, is er wel een hele korte registratie bij Zoom.

Daarnaast kan je je van tevoren voorbereiden via het onderstaande formulier met de gratis ABC-NLP gids, het ABC-NLP Handboek of een 1-op-1 gratis verkennend gesprek, mocht je overwegen om de hele ABC-NLP opleiding te volgen.

De data zijn en de bijbehorende Zoom links zijn:

22 juni 2023
13 juli 2023
31 augustus 2023
21 september 2023


Mocht je je goed willen voorbereiden op het breintypen introductie webinar, dan zijn hier drie goede opties. Je krijgt dan ook meteen het overzicht van onze andere gratis introductiewebinars over (1) introductie Breintype theorie, (2) Je invloed vergroten binnen jouw eigen organisatie en (3) NLP Magick. Wanneer je van deze mogelijkheid om je voor te bereiden gebruik wil maken, vul dan gelijk het onderstaande formulier in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *