ABC-NLP Master Practitioner

Bij de ABC-NLP Master Practitioner leer je pas echt hoe Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) in zijn werk gaat. Dat klinkt gek, maar dat is hoe een van de deelnemers het omschreef en zij heeft absoluut gelijk. Natuurlijk leer je ook wat in de NLP Practitioner. Bij een goede NLP opleiding zoals de mijne is er een duidelijk onderscheid tussen beide:

 1. Bij de ABC-NLP Practitioner leer je NLP op het niveau van methoden en technieken. Je leert protocollen in de vorm van stappenplannen. Dit is de beste manier om NLP te beginnen te leren. Op deze manier doe je ervaring op en ontdek je wat de NLP manier is om, onder andere, goed om te gaan met het brein, met gevoelens, met communicatie en goed omgaan met andere mensen.
 2. Bij een goede NLP Master Practitioner laat je dit niveau achter je en ontstijg je dit niveau door te leren hoe je intuïtief, ad hoc en creatief zelf nieuwe manieren weet te ontwikkelen om je doelen te bereiken of andere mensen te helpen. Bij de meeste NLP Master Practitioners leer je niets meer dan het volgende protocol of stappenplan. Dan is er feitelijk geen sprake van een NLP Master Practitioner, maar slechts van de NLP Practitioner deel twee.

Bij mijn ABC-NLP Master Practitioner ontstijg je het niveau van de NLP Practitioner direct. Je verovert je eigen vrijheid zodat je zelf je eigen gang kan gaan. Je leert alle kennis en kunde die je elders hebt verworven te integreren in NLP. Kortom, je ontdekt wat je eigen pad is, en als dat pad nog niet bestaat, dan creëer je je eigen pad. Want het is belangrijk wanneer je NLP op Masterniveau doet om niet langer het pad van een ander te volgen, maar je eigen weg op te gaan.

Het programma van de ABC-NLP Master Practitioner

Mijn ABC-NLP Master Practitioner volgt geheel de richtlijnen van The Society of NLP® van Richard Bandler, de geniale hippie die NLP heeft bedacht. Eenieder die mijn ABC-NLP Master Practitioner met goed gevolg aflegt, krijgt dan ook geen zelf geprint certificaat zoals meestal het geval is, maar het echte Licensed NLP Master Practitioner certificaat van The Society of NLP® met oorspronkelijke handtekening van Richard Bandler als bewijs dat je NLP op de goede manier hebt geleerd. 

Het programma voor mijn NLP Master Practitioner bestaat uit negen dagen die verdeeld zijn in de volgende drie thema’s:

Thema 1: zelf NLP technieken ontwikkelen

In de eerste drie dagen doen we de gehele ABC-NLP Practitioner opnieuw. Maar nu op zo’n manier dat je zelf uitgebreid mag experimenteren met het loslaten van alle protocollen van de ABC-NLP Practitioner. Daarnaast beginnen we met een thema dat door de gehele ABC-NLP Master Practitioner heen loopt, namelijk metaprogramma’s. Metaprogramma’s zijn breinfilters waarbij ons brein in meer of mindere mate informatie wist voordat het ons bewustzijn bereikt. Er zijn geen goede of slechte instellingen qua metaprogramma’s. Voor alle instellingen is wel een context te vinden waarin ze handig zijn. Een voorbeeld van een metaprogramma is: introvert of extrovert. Het is verkeerd om te doen alsof dit een soort ingebakken kenmerk is van mensen. Iedereen is wel eens introvert en dan weer een keer extrovert. Metaprogramma’s zijn erg context gevoelig. Bovendien zal in de ABC-NLP Master Practitioner blijken dat je met krachtige hypnose de instellingen van metaprogramma’s probleemloos kan aanpassen.

Thema 2: deep trance

NLP is een geheim codewoord voor de meest moderne en elegante vorm van hypnose. Soms is dat geheim echter zo groot dat zelfs NLP trainers geen idee hebben dat NLP toepassen niets meer en niets minder is dan hypnose gebruiken. In de ABC-NLP Master Practitioner leer je voor alle veranderingsprocessen voor zowel jezelf als voor anderen om er expliciete hypnose aan toe te voegen door gebruik te maken van de deep trance toestand van ons brein.

Wetenschappelijk is vastgesteld dat in deep trance ons brein heel anders werkt dan als we wakker zijn. Maar ook werkt ons brein in deep trance heel anders dan als we slapen! Het is een derde toestand die heel bruikbaar blijkt te zijn voor bijzondere ervaringen en ongelofelijke oplossingen voor ogenschijnlijk schier onmogelijke problemen. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld heel veel deep trance in de NLP Magick voor NLP Master Practitioners opleiding om spirituele ervaringen op te wekken. Maar ook om bijvoorbeeld mensen met Tinnitus te helpen. Of je het nou doet voor de bijzondere ervaringen of om ogenschijnlijk onoplosbare problemen op te lossen, expliciete hypnose is onlosmakelijk verbonden met echte NLP.

Om die reden gaan we op de eerste dag van dit thema aan de slag met vijf verschillende manieren om mensen in de deep trance toestand te krijgen. Want opnieuw geldt dat het veel beter is om heel veel manieren te leren om je doel te bereiken, dan een vast protocol of script uit je hoofd te leren. Op de tweede dag leer je dan hoe je kan testen of iemand in de deep trance toestand zit. En hoe je de deep trance toestand vervolgens gebruikt voor het oplossen van chronische pijn en psychosomatische klachten. Tijdens de derde dag gaan we in deep trance bijzondere ervaringen opdoen zoals bijvoorbeeld met Deep Trance Identificatie waarbij je op een geheel nieuwe manier leert van een van je rolmodellen.

Thema 3: NLP presentatietechnieken

Zoals bij al mijn opleidingen, zijn deze zowel bedoeld om zelf te groeien als om wat je leert te gebruiken om andere mensen verder te helpen. De ervaring leert dat wanneer mensen eenmaal NLP Master Practitioner zijn geworden, dat ze dan ook al snel met groepen aan de slag gaan. Om die reden is het handig om te leren hoe je NLP die je tot nu toe in 1-op-1 situaties hebt gebruikt, ook kan gebruiken in 1-op-veel relaties.

Er zijn drie mensen waarvan ik denk dat je op dit vlak veel kan leren. Dat zijn Richard Bandler, Kate Benson en Owen Fitzpatrick. Het thema NLP presentatietechnieken, heb ik dan ook ontwikkeld door deze drie toptrainers te modelleren. Van Richard Bandler leer je deze dagen hoe je tijdens presentaties je eigen state management moet doen en hoe storytelling met nested loops werkt. Van Kate Benson leer je hoe alles draait om de mensen in de zaal in plaats van om de spreker. En van Owen Fitzpatrick leer je hoe je de inhoud van je verhaal structureert aan de hand van de Reis van de Held. Tijdens deze drie dagen krijg je ook een hele dag stemcoaching om je stem nog beter af te stellen, zodat je meer charisma krijgt en meer persoonlijke effectiviteit.

Logistieke details ABC-NLP Master Practitioner

Logistieke details:

 • Trainer: Licensed NLP Master Trainer & VU-university certified OBM trainer/coach Joost van der Leij
 • Aantal dagen: 9
 • Data: zie het onderstaande formulier
 • Tijden: 10 tot 17 uur
 • Locatie: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Tarief: zie het onderstaande formulier
 • Certificering: na het met succes afsluiten van deze opleiding krijg zowel het Licensed NLP Master Practitioner certificaat van The Society of NLP van Richard Bandler (wereldwijd het meest erkende NLP certificaat met originele handtekening van Richard Bandler als bewijs dat het goed zit) en het Positief-Bekrachtigende Breintraining level #2 certificaat van de Breintraining coöperatie.
 • Lesmateriaal: bij de ABC-NLP Practitioners krijg je gratis: (a) Het Neurogram Handboek (40 euro in de boekhandel), (b) Het ABC-NLP Handboek (55 euro in de boekhandel) en (c) een jaarabonnement op NLPflix (100 euro). 
 • Gespreid betalen: 12 maanden via automatische incasso
 • Bij annulering wordt het bedrag voor trainingsdagen die nog niet geweest zijn teruggeboekt; 
 • Gratis herhalen van één of meerdere of zelfs alle onderdelen van de NLP Practitioner;
 • Inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren.
 • Kun je nog niet meteen meedoen, doe dan mee met het spaarplan voor deze opleiding op NLPflix!

Inschrijven in de ABC-NLP Master Practitioner

Zoals gebruikelijk organiseer ik altijd eerst een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek. De reden is dat we op die manier allebei goed kunnen controleren of de opleiding wel aan je verwachtingspatroon voldoet. Bovendien leer je bij mij veel meer dan bij andere trainingen hoe je hypnose en NLP gebruikt om mensen te beÏnvloeden. Dat leer ik je graag, maar dan voel ik mij wel moreel verplicht om te checken of je dat ook voor de juiste redenen wil leren en positieve intenties hebt. Begrijp me goed, dat is bijna altijd wel het geval. Maar helaas niet altijd, en voor die paar uitzonderingen heb ik liever niet dat ze NLP leren.

Kortom, wanneer je overweegt om mee te doen met een NLP Master Practitioner, dan loont het zeer de moeite om op zijn minst een dergelijk gratis verkennend gesprek met mij af te spreken. Omdat ik ook NLP trainingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en India geef, kies ik er bewust voor om in Nederland alleen in Amstelveen training te geven. En omdat ik veel werk in de profvoetbalwereld verzet, kan ik meestal ook geen NLP trainingen in het weekend geven. Dus soms is mijn NLP opleiding wat verder weg en niet op zulke handige dagen. Maar wees gerust: het is het meer dan waard. Het doet mij altijd pijn in mijn hart als ik weer een NLP Master Practitioner tegenkom die elders NLP elders heeft geleerd en daar spijt van heeft gekregen. Beter iets meer investeren qua tijd en reizen, dan later spijt. Bovendien is mijn tarief zodanig dat ik er alles aan doe om je te verleiden om naar Amstelveen te komen. Dus, maak een goede beslissing en spreek met mij af voor een gratis verkennend gesprek. Dat is geheel risicovrij en zorgt ervoor dat je uiteindelijk een veel beter onderbouwd besluit neemt wanneer je de ABC-NLP Master Practitioner gaat doen.

Bovendien geldt dat voor mensen die elders de NLP Practitioner hebben gedaan, dat zij zes extra dagen gratis bij de ABC-NLP Master Practitioner krijgen. Tijdens deze zes dagen worden de verschillen tussen de ABC-NLP Practitioner en de NLP Practitioner overbrugd. Dat betekent dat je alles leert over het ABC-model, het Neurogram® model en de bijbehorende breintypen en alle hypnotische taalpatronen. Kortom, ga voor ABC-NLP en maak een gratis en geheel vrijblijvende afspraak met mij om te bepalen wat voor jou de juiste keuze is: