Licensed NLP Coach™ Certificatie Dagen, onderdeel van de ABC-NLP Coach opleiding

ABC-NLP Coaches onderscheiden zich op drie verschillende wijzen:

 1. Als coach zijn ABC-NLP coaches directieve coaches. De meeste coaches hebben ten onrechte het idee dat je als coach geen oplossingen aandraagt, maar dat de oplossing uit de cliënt zelf moet komen. Maar dit is onzin. Het is alleen maar een manier om te verhullen dat deze ineffectieve coaches zelf geen oplossingen hebben. Een ABC-NLP Coach is dan ook meer een 1-op-1 trainer die het brein, onbewustzijn en bewustzijn van de cliënt traint. Dat werkt niet altijd, maar meestal wel.
 2. Als NLP coach zijn ABC-NLP coaches veel beter opgeleid dan andere NLP coaches omdat zij én het Licensed NLP Practitioner™ certificaat hebben behaald én het Licensed NLP Master Practitioner™. Daarnaast hebben zij ook het Licensed NLP Coach™ certificaat. Of zij hebben het ABC-NLP nascholingprogramma gevolgd. Tenslotte combineren ABC-NLP coaches NLP met het ABC-model uit de Toegepaste Gedragsanalyse.
 3. Als ABC-NLP coach maken ABC-NLP coaches volledig gebruik van de wetenschap van de Toegepaste Gedragsanalyse. Dit betekent dat zij met positieve bekrachtiging langdurige gedragsverandering bewerkstelligen. Toegepaste Gedragsanalyse is bekend van Cognitieve Gedragstherapie, want het gedragstherapie onderdeel komt uit de Toegepaste Gedragsanalyse. Alleen zijn ABC-NLP coaches geen therapeuten, omdat therapeuten een medisch perspectief hebben en ABC-NLP coaches een educatief perspectief. Vanuit een medisch perspectief gaat een therapeut ervan uit dat iemand ziek is en moet worden genezen. Terwijl het veel beter is om een educatief perspectief in te nemen zoals ABC-NLP coaches en te snappen dat mensen die in de problemen zitten nog niet hebben geleerd om goed om te gaan met moeilijke omstandigheden. 

Kortom, wanneer je als coach aan de slag wil, ga dan vooral als ABC-NLP coach aan de slag.

Deze pagina beschrijft wat er nodig is voor het behalen van het Licensed NLP Coach™ certificaat. Daarvoor is het nodig om de Licensed NLP Coach™ Certificatie Dagen te volgen. De Licensed NLP Coach™ Certificatie Dagen bestaan uit de onderstaande drie dagen. Daarnaast gaan we ervan uit dat je tegelijkertijd Toegepaste Gedragsanalyse doet om het ABC-model helemaal in de vingers te krijgen. Eventueel kun je in plaats Toegepaste Gedragsanalyse ook de wetenschappelijke variant doen (de Advanced NLP Master Practitioner™) of de zakelijke kant voor als je vooral ABC-NLP Coach in het bedrijfsleven wil worden (de opleiding Invloed Vergroten). Vandaar dat je onderaan de pagina alleen combinatieprogramma’s ziet staan.

Dag 1: Branding, Marketing & Sales voor de ABC-NLP coach

Omdat het als NLP coach ook belangrijk is om daadwerkelijk klanten te krijgen, organiseer ik een dag om NLP coaches uit te leggen hoe Branding, Marketing & Sales in zijn werk gaat. Alle drie zijn ze noodzakelijk voor een succesvolle NLP coachingspraktijk omdat:

 • Branding je klanten de reden geeft waarom ze met jou in zee willen in plaats van een ander.
 • Marketing ervoor zorgt dat je met potentiële klanten in contact komt.
 • Sales ervoor zorgt dat er uit die contacten ook een afspraak komt om iemand te gaan coachen.

Dag 2: Het NLP Kring Coach Format

NLP Kring is mijn stichting die de belangen behartigt van de NLP Kring trainer en de NLP Kring coaches. Je krijgt ondersteuning qua marketing en je kan als NLP Kring coach gebruik maken van het klacht- en tuchtrecht dat de stichting hanteert. Wanneer je je NLP opleiding bij een NLP Kring trainer doet, kun je gebruik maken van de diensten van stichting NLP Kring.

Alle bij NLP Kring aangesloten NLP coaches maken gebruik van hetzelfde format voor coaching. DIt format hebben we dan ook het NLP Kring Coach format genoemd. Dit format geeft je handvatten om je NLP coachingssessies mee in te vullen. Het coach format vertelt je precies wanneer je welke NLP techniek moet gebruiken en welke volgorde in de meeste gevallen het beste werkt.

Dag 3: Jouw moeilijke gevallen

Het is de bedoeling dat elke deelnemer aan de ABC-NLP Coach Certificatie Dagen zelf één coachcasus voor zichzelf uitwerkt zodat hij stap voor stap weet wat er tijdens de coaching is voorgevallen en hoe hij daarop gereageerd heeft. Na de bijzondere ervaringen van dag twee, weet je vervolgens hoe jij als verhalenverteller zelf jouw eigen casus aan de andere deelnemers kan presenteren in de vorm van een Dungeons & Dragons rollenspel. En dat gaan jij en de andere deelnemers dan ook doen zodat je niet alleen leert wat andere mensen in jouw situatie gedaan zouden hebben, maar dat jij ook ontdekt wat jij doet op het moment dat je in de schoenen van andere coaches komt te staan.

Logistieke details:

 • Naam opleiding: ABC-NLP Coach Certificatie Dagen.
 • Locatie: De Breintraining coöperatie, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen.
 • Data: zie het onderstaande formulier.
 • Tijden: van 10 tot 17 uur.
 • Tarief: zie het onderstaande formulier.
 • Annuleringsmogelijkheden: bij annulering worden alleen de trainingsdagen die zijn geweest pro rata in rekening gebracht. Inschrijven is dus 100% veilig.

Wanneer je aan de ABC-NLP Coach Certificatie Dagen mee wil doen, schrijf je dan in via het onderstaande formulier. Mocht je eerst een verkennend gesprek willen, dan kan je dat aangeven in de mail die volgt. Inschrijven is 100% veilig, want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos annuleren.