ADRIBA

Aubrey Daniels
Aubrey Daniels

ADRIBA staat voor het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Aubrey Daniels is de grote man van de gedragsanalyse die veel onderzoek naar gedragsverandering binnen organisaties heeft gedaan. Daniels heeft in veel publicaties gedragsanalyse groot gemaakt. In Nederland is dr. Marius Rietdijk degene die alles van Aubrey Daniels heeft geleerd. Dr. Marius Rietdijk is de wetenschappelijk directeur van ADRIBA.

Zelf zegt ADRIBA dit over wat zij doen:

“ADRIBA wil de wetenschap van de gedragsanalyse en Organizational Behavior Management (OBM) zo snel en breed mogelijk verspreiden, zodat zoveel mogelijk mensen van deze wetenschappelijke en praktische aanpak kunnen genieten. Wij zien gedrag als basis van vrijwel alle organisatievraagstukken. Met kennis van de theorie en toepassen van de gedragsanalyse zult u uw werk nog veel beter doen dan u al doet. U leert prestaties in kaart brengen, analyseren en meetbaar verbeteren.

Met de aanpak worden talloze organisatievraagstukken aangepakt. Te denken valt bijvoorbeeld aan organisatieverandering, cultuurverandering, output verhoging, kwaliteitsverbetering, vermindering van ziekteverzuim en ongevallen, beter leidinggeven (met minder druk, met meer plezier), betere verkoopresultaten halen, omgaan met beloning en bonussen en effectiever te trainen en verzint u er zelf nog maar een paar.”

Voor alle details over ADRIBA, zie de website van ADRIBA.

Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis
Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis