Driejarige opleiding tot Personal Breintrainer

Een Personal Breintrainer traint je brein op dezelfde manier als een personal fitness trainer je lichaam traint. Net zoals de personal fitness trainer ervoor zorgt dat je lichaam sneller, gezonder en fitter wordt, zorgt de Personal Breintrainer ervoor dat je geest sneller, gezonder en fitter wordt. Wanneer je meer wilt weten over wat een Personal Breintrainer precies doet, kijk dan op www.breinvrijheid.nl 

Personal Breintrainers maken gebruik van Positief-Bekrachtigende Breintraining (PBB). PBB bestaat uit drie onderdelen:

  1. Breintype theorie om te bepalen wat voor soort brein iemand heeft, omdat het heel belangrijk is om rekening te houden met de eigenheid van elk mens.
  2. Associatief leren, ook wel bekend als Pavloviaans leren, om negatieve associaties uit het verleden te vervangen door positieve associaties voor de toekomst.
  3. Instrumenteel leren door middel van het ABC-model om ervoor te zorgen dat iemand voortaan minder ongewenst gedrag doet en meer gewenst gedrag.

PBB is helemaal wetenschappelijk onderbouwd. Zo zegt dr. Marius Rietdijk, Universitair Docent bij de Vrije Universiteit van Amsterdam, er dit van:

Nog te vaak bestrijdt de geestelijke gezondheidszorg emotionele problemen (te veel bang, boos en bedroefd, te weinig blij), die ontstaan door negatieve ervaringen met medicijnen. Waarmee helaas de grondoorzaken van de problemen niet worden aangepakt en medicijnverslaving het gevolg kan zijn en de problemen verergeren.

Gelukkig baseert de Positief-Bekrachtigende Breintraining zich op de baanbrekende werken van Pavlov en Skinner die ontdekten hoe onze omgeving ons observeerbare gedrag èn ons breingedrag bepaalt. PBB combineert beide wetenschapsgebieden op unieke wijze, waardoor oorzaken van emotionele vraagstukken met wortel en al worden aangepakt. Een doorbraak in de geestelijke gezondheidszorg.

De PBB opleiding bestaat uit drie jaar:

  1. In het eerste jaar doe je de ABC-NLP Practitioner waarmee je de basis leert van het ABC-model, breintype theorie en het vervangen van negatieve associaties door positieve associates. Bij de ABC-NLP Practitioner leer je alles op het niveau van procedures. Je leert alle belangrijke protocollen, zodat je zo snel als mogelijk aan de slag kan gaan om ervaring op te doen. Want wij leren je alles wat nodig is om met vertrouwen aan de slag te gaan als Personal Breintrainer en tegelijkertijd word je alleen goed van zelf ervaring opdoen.
  2. In het tweede jaar doe je de ABC-NLP Master Practitioner zodat je alles ook leert op het niveau van opties. Dat wil zeggen, zelf ad hoc intuïtief nieuwe procedures uitvinden omdat de basis uit het eerste jaar net niet genoeg is om iemand helemaal goed te helpen.
  3. Voor het derde jaar heb je de keuze uit drie programma’s om het ABC-model tot op expert niveau in de vingers te krijgen. Heb je vooral interesse om mensen uit de problemen te halen, dan is er Toegepaste Gedragsanalyse, wil je PBB vooral zakelijk inzetten, dan is er de opleiding Invloed Vergroten en tenslotte, als je vooral de wetenschappelijke kant interessant vindt, dan is er de Advanced ABC-NLP Master Practitioner.

Mocht je willen, dan is er in principe de mogelijkheid om als Personal Breintrainer ook lid te worden van de Breintraining coöperatie. Omdat je dan mede-eigenaar wordt en onze collega is daar wel een ballotage voor nodig omdat eenmaal lid je jaar in jaar uit lid blijft, mee mag stemmen in de Algemene Ledenvergadering en jouw evenredige deel qua winst uitgekeerd krijgt. Vandaar dat we dat niet van tevoren kunnen beloven en je alleen op de mogelijkheid kunnen wijzen. Mocht je alvast mee willen doen met de besprekingen, meetings en intervisie, dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten als aspirant-lid. Uiteraard ben je wel geheel vrij om PBB zelf in te zetten zoals je wilt.

Zelf ervaring op doen tijdens deze drie jaar

De reden dat het om een driejarige opleiding is dat realistisch gezien het drie jaar duurt voordat je als personal breintrainer je genoeg verdient om van te leven. Tegelijkertijd is het belangrijk om zo snel mogelijk ervaring op te doen met echte mensen (dat wil zeggen mensen van buiten de opleiding). Want geen enkele opleiding kan ervoor zorgen dat je een goede personal breintrainer wordt. Alleen ervaring zorgt ervoor dat je goed wordt. Om die reden word je tijdens de opleiding – al vanaf dag één – gestimuleerd om te oefenen met echte mensen. Dat wil zeggen om samen met hen de personal breintraining oefeningen te doen. De ervaring leert dat het slim is om na het eerste jaar dit al commercieel te doen op junior niveau en dat je dit na het tweede jaar op senior niveau kan doen, mits je in de tussentijd voldoende ervaring hebt opgedaan.

Wanneer je overweegt om met PBB aan de slag te gaan, vraag dan een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek aan met Joost van der Leij, de voorzitter van de Breintraining coöperatie. Dan kijken we om te zien wat voor jou de beste keuzes zijn om te krijgen wat je wil. Ook qua dat, tijden, locatie en tarief. Om dit verkennende gesprek aan te vragen vul je het onderstaande formulier in. Dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch, via Zoom of gezellig een keer langskomen op kantoor voor een kop koffie. Dus pak de koe bij de horens en vul het onderstaande formulier meteen in!