Joost van der Leij

Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij
Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij

Licensed NLP Master Trainer™ Joost van der Leij heeft naast zijn zeer uitgebreide kennis en kunde in NLP en hypnose ook een sterke academische filosofische achtergrond. Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is gemakkelijk om te doen, maar moeilijk te doorgronden. Dit heeft ermee te maken dat NLP meer op filosofie is gebaseerd dan op psychologie. Wereldwijd is er maar een heel klein select groepje Licensed NLP Master Trainers™ die NLP daadwerkelijk doorgronden. Licensed NLP Master Trainer™ Joost van der Leij is er daar een van.

In zijn academische boeken “De Logica van Onzekerheid: de subjectieve Bayesiaanse filosofie van Bruno de Finetti”,  “Meer Dan Waar: hoe wij met triangulatie het leven betekenis geven” en “Psychologie Zonder Inhoud: waarom een syntactische aanpak beter werkt”, geeft Licensed NLP Master Trainer™ Joost van der Leij de basis van een goede onderbouwing van wat we met NLP doen.

Licensed NLP Master Trainer™ Joost van der Leij heeft Mathematische NLP ontwikkeld. Mathematische NLP is een mathematische en cybernetische beschrijving van wat we binnen NLP doen zonder dat het NLP bevat. In plaats daarvan bevat Mathematische NLP alleen wetenschappelijke bronnen. Deze wetenschappelijke bronnen zijn:

  1. Cybernetica
  2. Triangulatie
  3. Subjectieve Bayesiaanse statistiek
  4. Syntactische Theorie van de Menselijke Geest

Voor meer informatie over Mathematisch NLP ga je naar de website van Mathematische NLP.

Licensed NLP Master Trainer™ Joost van der Leij is de belangrijkste Nederlandstalige NLP trainer van The Society of NLP® van Richard Bandler, de grondlegger van NLP. Niet alleen organiseert Licensed NLP Master Trainer™ Joost van der Leij de seminars met Richard Bandler in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar geeft hij wereldwijd trainingen in NLP. Zijn internationale trainingen vinden plaats in Delhi, London, Oslo en Leuven.