AI prompts schrijven met hypnotische taalpatronen

Hoewel de Kunstmatige Intelligentie (AI in het Engels) erg goed is in het schrijven van hypnotische scripts, gaat dit artikel over het schrijven van zogenaamde “prompts”. Prompts zijn de instructies die je de AI geeft om een beeld of een stuk tekst te maken. Prompts worden geschreven in natuurlijke taal. Dus je hebt helemaal geen computerkennis nodig om een goede prompt te schrijven. Maar goed begrijpen hoe taal werkt, helpt wel enorm bij het schrijven van een goede prompt.

Wat de AI namelijk doet, is aan de hand van alle trainingsdata (ongeveer 10% van wat alle mensen allemaal bij elkaar ongeveer hebben geschreven op het internet), met Bayesiaanse statistiek uitrekenen wat het meest waarschijnlijke volgende woord in een zin is. Zoals je wellicht weet ben ik een groot fan van Bayesiaanse statistiek en heb ik er in 2012 zelfs een boek, “De Logica van Onzekerheid” over geschreven. Maar zelfs die kennis heb je niet nodig voor het schrijven van een goede prompt.

Maar gegeven dat de AI dus aan de hand van wat wij mensen op het internet hebben geschreven uitrekent wat het meest logische volgende woord in de zin is, helpt het enorm om te doorgronden hoe mensen taal en teksten gebruiken. Dan blijkt dat de ABC-NLP hypnotische taalpatronen goed helpen bij het schrijven van een goede prompt. En wel om twee redenen:

 1. Het metamodel uit ABC-NLP leert je om je eigen communicatie en die van een ander te verhelderen. Dit doe je onder andere door goede en slimme vragen te stellen. Nu blijkt dat wanneer je diezelfde vragen aan de AI stelt, de AI precies reageert zoals ABC-NLP voorspelt. Niet omdat de AI bekend is met ABC-NLP, maar omdat de AI antwoordt precies zoals de meeste mensen zouden antwoorden.
 2. Het Milton-model uit ABC-NLP leert je om te communiceren om te beïnvloeden. Omdat de AI weergeeft wat de meeste mensen zouden zeggen en de meeste mensen behoorlijk (onbewust) fascistische en racistische denkbeelden hebben, worden de meeste AI’s al vrij snel fascistisch en racistisch. Om die reden worden AI’s aan alle kanten beperkt om dat te voorkomen en ze meer middle-of-the-road algemeenheden te laten uitkramen. Dat is veilig, maar levert veel minder goede teksten op. Maar wanneer je Milton-taal gebruikt en dan met name vooronderstellingen, dan kun je die beperkingen van de AI omzeilen en krijg je opeens veel scherpere teksten. Zonder natuurlijk fascistisch of racistisch te worden.

Op die manier heb ik de volgende zaken reeds voor elkaar gekregen met AI:

 1. Een breintype test voor beroemde mensen. De AI geeft keurig een getal tussen de 1 en 9 aan.
 2. Een analyserapport waarom de AI vindt dat iemand een bepaald breintype heeft.
 3. Het schrijven van een scoutingsrapport van een beroemde voetballer (zoals je misschien weet, werk ik al drie seizoenen voor FC Twente).

Kortom, mocht je interesse hebben in het schrijven van goede AI prompts, doe dan mee met de driedaagse ABC-NLP communicatiemodule. Uiteraard heb je ook heel veel aan deze communicatietraining in je communicatie met andere mensen, daar ligt ook de nadruk op. Tegelijkertijd geldt dat je door beter te begrijpen hoe communicatie werkt, ook beter leert communiceren met AI’s!

Tijdens deze drie dagen leer:

 1. Het metamodel voor verhelderende communicatie.
 2. Het Miltonmodel voor communiceren om mensen en AI’s te beïnvloeden.
 3. Vooronderstellingen om in je communicatie jouw gelijk voor te onderstellen.
 4. Als bonus leer je ook nog hoe je deze taalpatronen leert gebruiken om mensen te hypnotiseren.

Logistieke details ABC-NLP communicatiemodule:

 • Aantal dagen: 3
 • Data: zie het onderstaande formulier
 • Tijden: 10 tot 17 uur
 • Locatie: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Tarief: zie het onderstaande formulier
 • Lesmateriaal: Het ABC-NLP Handboek (55 euro in de boekhandel)
 • Gespreid betalen mogelijk: 12 maanden via automatische incasso
 • Bij annulering wordt het bedrag voor trainingsdagen die nog niet geweest zijn teruggeboekt; 
 • Inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per e-mail annuleren.

Kortom, schrijf je vandaag nog in voor de essentiële training om beter te worden in communiceren. Wanneer je mee wilt doen, vul dan het onderstaande formulier in. Je ontvangt dan de factuur en een uitnodigingsmail voor de eerste trainingsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *