ABC-NLP Tupperware parties

Een van mijn grootste wensen is om ABC-NLP Tupperware parties te organiseren. Dankzij het landelijk dekkend netwerk van de Breintraining Coöperatie (een andere grote droom van mij), is dat nu mogelijk, zowel in Nederland als in België.

Wat is een ABC-NLP Tupperware party? Een ABC-NLP Tupperware party is een bijeenkomst bij jou thuis waarbij je kennissen, vrienden en familie uitnodigt om onder leiding van een in ABC-NLP opgeleide personal breintrainer een workshop van rond de 2 uur te doen. Dit kan ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds, wat jou het beste uitkomt, gewoon lekker bij jou thuis. 

Het minimale aantal deelnemers is acht inclusief jijzelf. Het tarief van de ABC-NLP Tupperware party hangt af van het onderwerp. Want elke deelnemer behalve jij koopt een exemplaar van of Het Neurogram® Handboek of Het ABC-NLP Handboek. Als dank voor het organiseren van de ABC-NLP Tupperware party krijg jij het desbetreffende handboek namelijk gratis. De workshop is dan verder helemaal gratis. Heb je het desbetreffende handboek reeds dan mag je een vergelijkbaar boek van mijn hand uitzoeken en dan krijg je dat in plaats van het handboek.

De mogelijke onderwerpen van de ABC-NLP Tupperware parties zijn:

Het Neurogram® model voor breintypen party

Samen met de personal breintrainer zoek je uit wat het breintypen van elke deelnemer is en wat dit betekent voor hem of haar, maar interessanter nog: wat dit betekent voor de groep. Het bijbehorende handboek is Het Neurogram® Handboek a 40 euro.

Je leren goed voelen met de Gevoelsomdraaitechniek party

De Gevoelomdraaitechniek is de belangrijkste ABC-NLP techniek. Met deze techniek kan je snel en effectief een negatief gevoel omdraaien in een positief gevoel. Tijdens de ABC-NLP Tupperware party leert iedereen de Gevoelsomdraaitechniek toepassen zodat hij of zij zich voortaan vooral goed voelt in plaats van slecht. Het bijbehorende handboek is Het ABC-NLP Handboek a 55 euro.

Programmeer je toekomst voor succes party

Ons onbewustzijn maakt vooral die plannen waar die in je dertigjarenplan staan. Maar de meeste mensen hebben geen dertigjarenplan of het verkeerde dertigjarenplan. Tijdens deze workshop ga je je tijdslijn uitzoeken, je tijdslijn optimaliseren zodat je én maximaal geniet van het leven én veel minder last hebt van stress dankzij goed time management. Tenslotte krijgt iedereen het juiste dertigjarenplan waardoor een ieder zijn of haar grote droom gaat waarmaken. Het bijbehorende handboek is Het ABC-NLP Handboek a 55 euro.

Hypnose party

De meeste mensen zijn nog nooit in een hypnotische trance geweest, laat staan dat zij iemand anders hebben gehypnotiseerd. Terwijl het super makkelijk is om in trance te gaan en mensen te hypnotiseren. Tijdens deze workshop wordt er eerst een hypnosedemonstratie gegeven en daarna leert iedereen om zowel iemand anders te hypnotiseren als zelf in een hypnotische trance te gaan. Het bijbehorende handboek is Het ABC-NLP Handboek a 55 euro.

Wanneer je overweegt om een ABC-NLP Tupperware party te organiseren dan is de procedure heel eenvoudig:

 • Stap 1: vul het onderstaande formulier in.
 • Stap 2: plan samen met de personal breintrainer die contact opneemt een datum voor de party.
 • Stap 3: nodig vrienden, familie en kennissen uit!

Positief-Bekrachtigende Breintraining certificatiedag

Zoals je wellicht weet, vind ik het erg belangrijk dat een trainingsinstituut nooit haar eigen certificaten uitprint zoals de meesten doen. Om die reden ben ik er trots op dat alle certificaten die ik heb uitgereikt zijn uitgegeven door een onafhankelijke derde, namelijk of The Society of NLP van Richard Bandler (voor het NLP gedeelte) of de Vrije Universiteit van Amsterdam (voor het ABC gedeelte). Helaas is de Vrije Universiteit hiermee gestopt. Gelukkig is er nu een goed alternatief, hoewel niet 100% onafhankelijk.

Want om meer kans te maken bij de GZZ en verzekeraars hebben we Positief-Bekrachtigende Breintraining (PBB) ontwikkeld en de Breintraining coöperatie opgericht. Een coöperatie is een idealistische en democratische instelling waarin bedrijven samenwerken om een goed doel te verwezenlijken. Ons goede doel is: de wereld beter maken door mensen te helpen. Dit maken we concreet door de wachtlijst bij de GGZ te willen ontlasten. En het goede nieuws is dat we de eerste mensen reeds van die wachtlijst hebben afgehaald.

Vanuit de markt kregen we het verzoek of we ook PBB certificaten uitgaven. Na ampel overleg hebben we democratisch besloten om dat te gaan doen. Omdat mijn stem slechts een van de vele is, is dit niet 100% onafhankelijk, maar omdat ik geen deel uitmaak van de kwaliteitsbewaking voor deze certificaten is dit voor mij toch onafhankelijk genoeg. Dit betekent dat voortaan een ieder die de ABC-NLP Practitioner doet, ook het PBB level #1 certificaat krijgt. En dat een ieder die de ABC-NLP Master Practitioner doet, het PBB level #2 certificaat krijgt.

Daarnaast zijn er nog maar liefst drie opleidingen waar het ABC-model een centrale en/of zeer belangrijke rol speelt:

 1. De opleiding Invloed Vergroten
 2. De Advanced NLP Master Practitioner
 3. Toegepaste Gedragsanalyse.

Voor mensen die het PBB level #2 certificaat hebben, komt er voor elk van deze drie opleidingen een level bij wanneer je deze opleiding hebt afgerond. Dus de mensen die de opleiding Invloed Vergroten reeds hebben gedaan en ook de ABC-NLP Master Practitioner krijgen dan bijvoorbeeld ook het PBB level #3 certificaat. Idem dito voor de mensen die de Advanced NLP Master Practitioner hebben gedaan. Mocht je beide hebben gedaan dan krijg je zelfs het PBB level #4 certificaat. En wie alle drie doet, krijgt het PBB level #5 certificaat.

Overgangsregeling PBB certificering

Dat is natuurlijk leuk voor de huidige en toekomstige mensen die deze opleidingen gaan doen, maar hoe zit het met eenieder die een of meerdere van deze opleidingen in het verleden heeft gedaan? Voor hen is er een overgangsregeling. Dat betekent dat zij op een eenvoudige manier het PBB certificaat op het juiste niveau kunnen ontvangen. Door mee te doen met de PBB certificeringsdag krijg je niet alleen het juiste PBB certificaat, maar ook meteen een opfrisser en een dag waarmee je up to date komt met de nieuwste ontwikkelingen. Want die dag leg ik in detail uit wat er nieuw is aan het PBB protocol

Met name ga ik dan in op:

 1. De zeven primaire emoties van Jaak Panksepp die nu het hart vormen van het Neurogram® model. Aan de hand van het werk van Jaak Panksepp is het ook heel makkelijk om het Neurogram® model aan het ABC-model te koppelen.
 2. Update van de zwart/wit terugspoeltechniek en tijdslijntechnieken in combinatie met het ABC-model.
 3. Het ABC-model en hoe je hiermee positieve gedragsveranderingen mee creëert die jarenlang meegaan.

De PBB certificatiedag is eenmalig. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan is de enige manier om een PBB certificaat te bemachtigen het doen van een opleiding. Kortom, mocht je een PBB certificaat willen ontvangen, doe dan mee met de PBB certificatiedag. De logistieke details van deze dag zijn:

 • Datum: vrijdag 8 december 2023.
 • Tijden: van 10  tot 17 uur
 • Locatie: Breintraining coöperatie Amsterdam
 • Adres: Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen (we zitten nog steeds op dezelfde plek, maar nu onder de nieuwe naam).
 • Tarief: 97 euro inc. 21% BTW
 • Alle deelnemers krijgen een maandabonnement op NLPflix ter waarde van 9 euro gratis.
 • Door deel te nemen aan deze dag, steun je ook de Breintraining coöperatie en haar ideële werk omdat 25% van de opbrengst naar de Breintraining coöperatie gaat.
 • Mocht je aan de voorwaarden voldoen, dan ben je ook welkom om mee te doen aan de Breintraining coöperatie. Neem gerust contact op wanneer je interesse hebt.

Wanneer je mee wil doen, vul dan het onderstaande formulier in:

AI prompts schrijven met hypnotische taalpatronen

Hoewel de Kunstmatige Intelligentie (AI in het Engels) erg goed is in het schrijven van hypnotische scripts, gaat dit artikel over het schrijven van zogenaamde “prompts”. Prompts zijn de instructies die je de AI geeft om een beeld of een stuk tekst te maken. Prompts worden geschreven in natuurlijke taal. Dus je hebt helemaal geen computerkennis nodig om een goede prompt te schrijven. Maar goed begrijpen hoe taal werkt, helpt wel enorm bij het schrijven van een goede prompt.

Wat de AI namelijk doet, is aan de hand van alle trainingsdata (ongeveer 10% van wat alle mensen allemaal bij elkaar ongeveer hebben geschreven op het internet), met Bayesiaanse statistiek uitrekenen wat het meest waarschijnlijke volgende woord in een zin is. Zoals je wellicht weet ben ik een groot fan van Bayesiaanse statistiek en heb ik er in 2012 zelfs een boek, “De Logica van Onzekerheid” over geschreven. Maar zelfs die kennis heb je niet nodig voor het schrijven van een goede prompt.

Maar gegeven dat de AI dus aan de hand van wat wij mensen op het internet hebben geschreven uitrekent wat het meest logische volgende woord in de zin is, helpt het enorm om te doorgronden hoe mensen taal en teksten gebruiken. Dan blijkt dat de ABC-NLP hypnotische taalpatronen goed helpen bij het schrijven van een goede prompt. En wel om twee redenen:

 1. Het metamodel uit ABC-NLP leert je om je eigen communicatie en die van een ander te verhelderen. Dit doe je onder andere door goede en slimme vragen te stellen. Nu blijkt dat wanneer je diezelfde vragen aan de AI stelt, de AI precies reageert zoals ABC-NLP voorspelt. Niet omdat de AI bekend is met ABC-NLP, maar omdat de AI antwoordt precies zoals de meeste mensen zouden antwoorden.
 2. Het Milton-model uit ABC-NLP leert je om te communiceren om te beïnvloeden. Omdat de AI weergeeft wat de meeste mensen zouden zeggen en de meeste mensen behoorlijk (onbewust) fascistische en racistische denkbeelden hebben, worden de meeste AI’s al vrij snel fascistisch en racistisch. Om die reden worden AI’s aan alle kanten beperkt om dat te voorkomen en ze meer middle-of-the-road algemeenheden te laten uitkramen. Dat is veilig, maar levert veel minder goede teksten op. Maar wanneer je Milton-taal gebruikt en dan met name vooronderstellingen, dan kun je die beperkingen van de AI omzeilen en krijg je opeens veel scherpere teksten. Zonder natuurlijk fascistisch of racistisch te worden.

Op die manier heb ik de volgende zaken reeds voor elkaar gekregen met AI:

 1. Een breintype test voor beroemde mensen. De AI geeft keurig een getal tussen de 1 en 9 aan.
 2. Een analyserapport waarom de AI vindt dat iemand een bepaald breintype heeft.
 3. Het schrijven van een scoutingsrapport van een beroemde voetballer (zoals je misschien weet, werk ik al drie seizoenen voor FC Twente).

Kortom, mocht je interesse hebben in het schrijven van goede AI prompts, doe dan mee met de driedaagse ABC-NLP communicatiemodule. Uiteraard heb je ook heel veel aan deze communicatietraining in je communicatie met andere mensen, daar ligt ook de nadruk op. Tegelijkertijd geldt dat je door beter te begrijpen hoe communicatie werkt, ook beter leert communiceren met AI’s!

Tijdens deze drie dagen leer:

 1. Het metamodel voor verhelderende communicatie.
 2. Het Miltonmodel voor communiceren om mensen en AI’s te beïnvloeden.
 3. Vooronderstellingen om in je communicatie jouw gelijk voor te onderstellen.
 4. Als bonus leer je ook nog hoe je deze taalpatronen leert gebruiken om mensen te hypnotiseren.

Logistieke details ABC-NLP communicatiemodule:

 • Aantal dagen: 3
 • Data: zie het onderstaande formulier
 • Tijden: 10 tot 17 uur
 • Locatie: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Tarief: zie het onderstaande formulier
 • Lesmateriaal: Het ABC-NLP Handboek (55 euro in de boekhandel)
 • Gespreid betalen mogelijk: 12 maanden via automatische incasso
 • Bij annulering wordt het bedrag voor trainingsdagen die nog niet geweest zijn teruggeboekt; 
 • Inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per e-mail annuleren.

Kortom, schrijf je vandaag nog in voor de essentiële training om beter te worden in communiceren. Wanneer je mee wilt doen, vul dan het onderstaande formulier in. Je ontvangt dan de factuur en een uitnodigingsmail voor de eerste trainingsdag.

ABC-NLP info webinar

ABC-NLP is de nieuwste versie van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Door NLP te combineren met het ABC-model uit de Toegepaste Gedragsanalyse (bekend van de gedragstherapie uit Cognitieve Gedragstherapie) heeft NLP een wetenschappelijke basis gekregen die het mogelijk maakt om NLP aan twee Nederlandse universiteiten te onderwijzen. Om ABC-NLP bekender te maken, organiseren we de ABC-NLP info webinars

Dit webinar bestaat uit twee delen. Eerst gaan we diep in op het ABC-model en hoe het ABC-model ons gedrag beïnvloedt. De A van het ABC-model staat voor Antecedenten. Antecedenten zijn alles wat aan het gedrag voorafgaat of wat nodig is om het gedrag mogelijk te maken. Je kan bijvoorbeeld alleen telefoneren als je een telefoon hebt. Dus een telefoon is een Antecedent voor telefoneren. Wat je met NLP doet, zijn voornamelijk Antecedenten. De B staat voor Behavior. Dit is het externe waarneembare gedrag. Qua gedrag willen we ongewenst gedrag verminderen en gewenst gedrag laten toenemen. De C staat voor Consequenties. Consequenties zijn alles wat er gebeurt nadat iemand zich gewenst of ongewenst heeft gedragen.

Veel wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de Consequenties verreweg de grootste impact hebben op ons toekomstige gedrag. Wanneer ons gedrag positieve Consequenties heeft, dan is de kans groot dat we in de toekomst er meer van gaan doen en als op ons gedrag negatieve Consequenties volgen dan is de kans groot dat we er minder van gaan doen. Dat Consequenties veel meer invloed op ons brein hebben dan Antecedenten is de reden dat ABC-NLP zoveel beter werkt dan reguliere NLP.

Vergelijking statistisch onderzoek normale NLP en ABC-NLP in de periode 2013-2017
Vergelijking statistisch onderzoek normale NLP en ABC-NLP in de periode 2013-2017

Vandaar dat we eerst tijdens de ABC-NLP info webinar leren om te denken in termen van Consequenties wanneer we gedrag willen veranderen, in plaats van in termen van Antecedenten.

Daarna gaan we aan de slag met de zwart/wit terugspoeltechniek. Dit is een van de NLP basistechnieken van het eerste uur. Alleen gaan we tijdens de ABC-NLP info webinar een aantal nieuwe varianten leren door het ABC-model met deze techniek te combineren. Normaal gesproken gebruik je de zwart/wit terugspoeltechniek om ellende uit het verleden te neutraliseren of zorgen over de toekomst weg te nemen en te vervangen door een toekomstvisie die vertrouwen geeft. Tijdens de ABC-NLP info webinar leer je echter hoe je de zwart/wit terugspoeltechniek combineert met het ABC-model zodat je leert om:

 • Gewenst gedrag wat je vroeger deed, maar mee bent opgehouden weer te activeren.
 • Ongewenst gedrag wat in het verleden is beloond te veranderen, zodat je ermee stopt.
 • Gewenst gedrag waarvan je verwacht dat het lastig wordt om in de toekomst te blijven doen (zoals bijvoorbeeld goede voornemens) toch vol te blijven houden.
 • Ongewenst gedrag waarvan de kans groot is dat je dat in de toekomst toch weer gaat doen, te stoppen.

Details ABC-NLP info webinar:

De komende maanden is er telkens op een donderdagavond om 19.30 uur het ABC-NLP info webinar. Het webinar duurt ongeveer een uur en meedoen is helemaal gratis. Je krijgt meteen via de onderstaande links de bijbehorende Zoom link. Alleen omdat we graag van tevoren weten hoeveel mensen er meedoen, is er wel een hele korte registratie bij Zoom.

Daarnaast kan je je van tevoren voorbereiden via het onderstaande formulier met de gratis ABC-NLP gids, het ABC-NLP Handboek of een 1-op-1 gratis verkennend gesprek, mocht je overwegen om de hele ABC-NLP opleiding te volgen.

De data zijn en de bijbehorende Zoom links zijn:

22 juni 2023
13 juli 2023
31 augustus 2023
21 september 2023


Mocht je je goed willen voorbereiden op het breintypen introductie webinar, dan zijn hier drie goede opties. Je krijgt dan ook meteen het overzicht van onze andere gratis introductiewebinars over (1) introductie Breintype theorie, (2) Je invloed vergroten binnen jouw eigen organisatie en (3) NLP Magick. Wanneer je van deze mogelijkheid om je voor te bereiden gebruik wil maken, vul dan gelijk het onderstaande formulier in:

Jeroen Mulder – Rotterdam

Jeroen Mulder

Hi Ik ben Jeroen Mulder en toen ik een paar jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met ABC – NLP, onderwezen door de ontdekker, Joost van der Leij wist ik bijna direct dat ik mijn pad in het leven gevonden had.

En geloof mij ik was niet zo’n type die dagelijks bezig was met Hmmm wat is mijn pad in het leven of iets dergelijks. Nee, integendeel daar was ik totaal niet mee bezig. Ik leefde een behoorlijk relax van de inkomsten van mijn financieel adviesbedrijf en ik was denk ik de allereerste fulltime thuiswerker van Nederland. Het kostte mij amper energie om de werkzaamheden voor mijn bedrijf te doen en mijn cliënten genoten van mijn service- en doelgerichte manier van werken. Ik had in mijn ogen een relaxt leven en was in de veronderstelling dat ik weinig stress in mijn leven had.

Ik wist toentertijd nog niets van het Neurogram en ABC – NLP, want wat blijkt nu, ik heb een #7 Type Levensgenieters brein en wanneer je aan iemand met zo’n type brein vraagt :

Joh, Heb je weleens problemen?

Weet je hoe een #7 Type 7 Levensgenieter dan zeer waarschijnlijk gaat reageren ? ……

Problemen?! Ik nee, hahaha Nee joh ik heb helemaal geen problemen!?

Dus ja ik dacht dat ik ook niet echt kende, maar zodra je een #7 Type Levensgenieter vraagt of er weleens iets saai was in je leven, dan herkend hij of zij dat saaie wel.

“Saai” is voor een type 7 Levensgenieter dus een soort codewoord voor stress 🙂

En natuurlijk nu achteraf bezien had ik zeker wel eens stress. En als ik dan een keer stress had dan kwam dat er meestal niet zo fraai uit. Heel chagrijnig en soms woedend met de overgenomen gedragspatronen van de #1 Type Perfectionist, waardoor er ineens heel veel moest.

Die momenten kende ik dus wel ja en dus moest ik erkennen dat ik ook problemen kende in mijn leven, helaas.

Eén van mijn grootste problemen in mijn leven ontstond toen ik een hele goede boezemvriend van school verloor aan de vreselijke gevolgen van alvleesklierkanker.

De dood zo dichtbij en onverwachts meemaken van iemand die je bijna heel je leven al kende veranderde mijn leven op zo’n manier. Door het grote verdriet en het gemis ging ik zoeken naar antwoorden. Dat bleek achteraf een zoektocht te zijn in de wereld van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik heb van alles gedaan en geprobeerd want je komt vaak uit bij figuren die denken de waarheid te kennen. Maar 1 van de belangrijkste dingen die je leert in de ABC- NLP practitioner is dat de waarheid geenszins bestaat en er alleen maar waarschijnlijkheid is. Althans de waarheid bestaat alleen in de formele logica en wiskunde. Dus na een aantal middelmatige en weinig effectieve, maar helaas ook hele slechte cursussen en coaches kwam ik uiteindelijk bij Joost van der Leij van TIOUW B.V. in de ABC – NLP Coach opleiding terecht.

Wat ik daar allemaal geleerd en ervaren heb is voor mij van onschatbare waarde geweest. De ABC – NLP technieken, de kennis van het Neurogram, Cybernetics en natuurlijk ook Organisational Behaviour Management.( het ABC gedeelte van ABC – NLP ).

En dit ook nog eens allemaal wetenschappelijk onderbouwd, dus voor mij kwam met ABC – NLP alles samen in een vorm van bijzondere ervaringen en tegelijkertijd met beide benen op de grond blijven staan.

Het mooie is dat je ABC – Coaching pas echt goed leert door het veel in de praktijk toe te passen. Het delen van je kennis en kunde om vervolgens daar zelf weer beter van te worden, dat is wat mij de aspiratie heeft gegeven om mijn financieel advies bedrijf te verkopen en mijn Coaching en ~Training bedrijf Beter Weten te starten en dagelijks ABC – NLP bezig te zijn. Beter Weten Coaching & Training is ontstaan om jou in staat te stellen de ABC – NLP technieken te leren, te zorgen dat je deze dagelijks toepast en daardoor een beter en gelukkiger leven hebt. Vooral als je merkt dat je structureel vastloopt en bijvoorbeeld last hebt van depressie, burn-out if iets anders naars.

Inmiddels heb ik al vele mensen met succes gecoached en ik merk steeds dat mijn agenda steeds voller en drukker wordt. Gelukkig weet ik heel goed mijn tijd in te delen en heb ik om de kwaliteit van coaching naar een nog hoger plan te brengen mijn dochter betrokken bij de groei van mijn nieuwe bedrijf Beter Weten Coaching & Training. Samen helpen we je op een hele bijzondere en unieke wijze met de meest wetenschappelijke onderbouwde methode van coaching zodat je snel weer verder kan.

En voordat je gaat roepen : Ja daar heb je weer zo’n figuur bij wie iets goed gewerkt heeft en nu als ware gelovige dit gaat verkondigen. Maar blijf rustig en kalm want ik ben het roerend met je eens. Er zijn al te veel van dat soort coaches in Nederland, geloof mij ik heb er paar ontmoet in de tussentijd en ik werd er ook niet vrolijk van.

In tegenstelling tot de rest van coachend Nederland werken we voor jou op basis van No Cure No Pay, want ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen als mijn coaching jou niets opgeleverd heeft, maar ik je wel een factuur stuur. Nee, dat is niet hoe wij werken, dus let daar goed op voordat je met een coach aan de slag gaat.

Gelukkig bijkt uit de praktijk dat in meer dan 81 procent van de gevallen ABC – NLP werkt. Het feit dat wij jou coaching kunnen aanbieden op basis van No Cure No Pay betekent dus dat een grote meerderheid van de mensen die door mij gecoacht zijn met veel plezier mijn tarief betalen. Dit komt omdat ABC – NLP beschikt over de meest wetenschappelijke en de meest geavanceerde en moderne ABC – NLP Technieken en hypnose.

Maar dat ervaar je natuurlijk alleen wanneer je begint te overwegen om een ABC-NLP coach sessie te doen want dan merk je dat je leven snel gaat veranderen. Dus meld je aan via het aanvraagformulier, want dan leer je snel en effectief hoe je meer grip krijgt op je emoties, beter beslissingen leert maken en je doelen haalt. En hoe eerder jij je aanmeldt hoe drukker ik het krijg hoe beter ik wordt en des te meer ik voor jou en anderen kan betekenen.

Tot nu toe heb ik allerlei mensen geholpen en met succes laten stoppen met roken, mensen verholpen van (menstuatie)pijn, van depressies afgehaald, burn-outs verholpen en andere dingen waar mensen regelmatig angstig, boos of verdrietig over zijn geweest.

Wanneer je je nu aanmeldt organiseer ik altijd eerst een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek. In dit gesprek kan ik al je vragen beantwoorden en kijken of je verwachtingen in de ABC – NLP Coaching kunnen worden waargemaakt. Dus wanneer je overweegt om een coaching te gaan doen, spreek dan eerst met mij af, zodat je een goede en weloverwogen keuze kan maken.

Zodra je dit nummer 06 – 345 24 669 in je mobiel zet kan je mij altijd bereiken, dus bel mij wanneer je nu verandering wilt in je leven, want dan kunnen we snel aan de slag.

Oh ja, weet je wat ik je nog bijna vergeet te vertellen is hoe ik het overlijden van mijn beste maatje verwerkt heb. En ik hoor je denken, hmm zeker de ABC – NLP technieken waardoor hij controle over zijn emoties kreeg, betere beslissingen leerde maken en meer zijn doelen haalde in zijn leven.

Klopt, je hebt helemaal gelijk, kortom leer ook hoe je dat doet en pas dat iedere toe want dan ervaar je ook een beter, mooier en fijner leven.

Ps Wanneer je kiest voor ABC – NLP coaching help je mee met het empirisch onderzoek en de wetenschappelijke onderbouwing dat ABC – NLP beter werkt dan reguliere NLP en dat is precies wat Ik met Beter Weten Coaching & Training wil aantonen.

Tot gauw

Jeroen Mulder

ABC – NLP Coach

Hoe doe je Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) correct volgens de nieuwste versie?

Met de publicatie van Het ABC-NLP Handboek is het voor iedereen heel gemakkelijk om precies te weten hoe je correct aan NLP doet. Want helaas wordt er bij de meeste NLP opleidingen erg slechte NLP onderwezen zoals hier uitgebreid is gedocumenteerd. Om die reden voeren we een twee sporen beleid om het NLP onderwijs in Nederland naar een hoger niveau te krikken. Aan de negatieve kant, laten we zien wat er allemaal fout gaat bij NLP opleidingen elders, maar aan de andere kant laten we hier precies zien hoe het wel moet. Het enige dat nog in de weg kan staan, is dat de prijs van 55 euro voor Het ABC-NLP Handboek niet voor iedereen is weggelegd. Het is een heel dik handboek in een prachtige uitgave en de 55 euro meer dan waard. Tegelijkertijd zijn het ook moeilijke tijden en daar hebben we alle begrip voor.

Om het voor iedereen toch mogelijk te maken om heel laagdrempelig te ontdekken hoe je wel correct aan NLP kan doen, is er de goedkope uitgave van Breintraining: handboek voor moderne NLP voor 10 euro. Breintraining stamt uit 2007 en was voor de publicatie van Het ABC-NLP Handboek het beste Nederlandse NLP boek. Het ABC-NLP Handboek is veel gedetailleerder en uitgebreider. Tegelijkertijd blijft gelden dat Breintraining ook zeer de moeite waard is.

Om het nog laagdrempeliger en aantrekkelijker te maken geven we je ook nog een 6.50 euro korting (65%) wanneer je op onze mailing list komt. Een keer per week sturen we een inhoudelijk waardevolle mail rond naar meer dan 36.000 mensen. Wanneer jij je voor die mailing list aanmeldt via het onderstaande formulier, dan krijg je meteen een van de hoofdstukken uit Breintraining gratis opgestuurd en ontvang je de kortingsbon voor 6,50 zodat je het eBook van Breintraining voor 3.50 euro krijgt in plaats van 10 euro. En als bonus krijg je nog een tweede kortingsbon zodat je het eBook Klein Boekje Hoop (over alle wonderen die je mag verwachten wanneer je met NLP aan de slag gaat) voor 1.75 euro krijgt in plaats van 5 euro.

Je inschrijven voor deze mailing list is 100% veilig want wij hebben net zo’n hekel aan spam als jij en je kan je direct weer uitschrijven als je dat zou willen. Kortom, ontdek hoe NLP echt werkt en vul het onderstaande formulier meteen in. Onder het formulier staan de video opnames van de online ABC-NLP Practitioner. Daarmee kun je geheel gratis ontdekken hoe ABC-NLP werkt.

Met dit formulier vraag je het gratis hoofdstuk uit Breintraining: handboek voor moderne NLP op. Daarnaast ontvang je twee kortingsbonnen voor eBooks.

We respect your email privacy

Wat is ABC-NLP?

Hoe werkt de zwart/wit terugspoeltechniek?

Hoe gebruik je NLP om te stoppen met piekeren?

Hoe gebruik je NLP om een beter zelfbeeld te krijgen?

Wat er allemaal fout gaat bij NLP opleidingen elders

Met de publicatie van Het ABC-NLP Handboek is het voor iedere NLP trainer makkelijk gemaakt om precies te weten hoe alle kernonderdelen van NLP onderwezen dienen te worden. Licensed NLP Master Trainer & VU-university certified OBM trainer/coach Joost van der Leij heeft het complete overzicht van alle kernonderdelen van NLP tot in het kleinste detail in Het ABC-NLP Handboek beschreven. Nu dit voor elke NLP trainer allemaal zo laagdrempelig beschikbaar is, zijn we een campagne begonnen om het niveau van het NLP onderwijs in Nederland omhoog te krikken. Deze campagne heeft twee stromen, een positieve stroom en een negatieve stroom.

 1. De positieve aanpak: heel laagdrempelige toegang voor NLP Practitioners en NLP Master Practitioners over hoe de kernonderdelen van NLP wel behoren te gaan. Uiteraard hebben alle NLP Practitioners en NLP Master Practitioners totaal geen schuld dat zij slecht zijn onderwezen. Om die reden hebben we tal van laagdrempelige initiatieven, zoals bijvoorbeeld NLP nascholing of bijna gratis toegang tot Breintraining, het vorige boek over NLP van Joost van der Leij
 2. De negatieve aanpak: Een overzicht van de fouten die worden gemaakt bij NLP opleidingen elders. Deze pagina is dit overzicht. De positieve aanpak heeft een andere pagina.

Wanneer je, zoals NLP Master Trainer Joost van der Leij, kritiek uit op andere NLP trainers is de eerste vraag steevast: wie ben jij om ons te vertellen hoe de kernonderdelen van NLP onderwezen behoren te worden? Er zijn hier drie antwoorden op:

 1. Niet Joost van der Leij, maar NLP zelf stelt hoe NLP dient te worden gedaan. Weliswaar kan je al het menselijk gedrag omzetten naar NLP strategieën, maar dat betekent geenszins dat je alles maar als NLP kan beschouwen. NLP heeft namelijk een heldere procedure om specifiek menselijk gedrag met behulp van het metamodel om te zetten in een NLP strategie. Die procedure bepaalt hoe NLP gedaan dient te worden en niet Joost van der Leij.
 2. Er is helemaal geen discussie over de kernonderdelen van NLP. Elke NLP trainer is het met Joost van der Leij eens dat de NLP kernonderdelen op deze manier onderwezen dienen te worden. Elke NLP trainer die de NLP nascholing doet, kan geen enkele fout vinden in het werk van Joost van der Leij. Het ABC-NLP Handboek is voor iedereen vrij toegankelijk. Als er fouten in zouden staan, zou het een koud kunstje zijn om Joost van der Leij op die fouten te wijzen. De werkelijkheid is dat elke NLP trainer zodra hij of zij snapt wat hij of zij fout heeft onderwezen, zijn of haar fouten inziet en blij is eindelijk te snappen hoe NLP welk in elkaar zit.
 3. Tenslotte is Joost van der Leij een van de weinig Licensed NLP Master Trainers ter wereld. Hij is in Amsterdam door Richard Bandler, de bedenker van NLP, persoonlijk tot NLP Master Trainer gecertificeerd. Hij is de enige Nederlandse NLP trainer die persoonlijk in een van de boeken van Richard Bandler wordt bedankt voor bewezen diensten. Daarnaast is Joost van der Leij de enige NLP Trainer die NLP op echte universiteiten mag onderwijzen zoals de Vrije Universiteit en de Erasmusuniversiteit. Kortom, als iemand er iets over mag zeggen, is het Joost van der Leij.

Hier onder volgt een overzicht van alles wat er verkeerd wordt onderwezen. Deze opnames zijn de live streams van Joost van der Leij op Twitch. Je kan gratis hieraan meedoen door hem op Twitch te volgen. Ook kun je onderwerpen aandragen om geanalyseerd te krijgen.

Wanneer je de onderstaande video’s hebt bekeken dan kan het niet anders dan dat je tot de conclusie komt dat er inderdaad veel mis is met hoe NLP wordt onderwezen in Nederland. Hopelijk deel je dan de wens om het Nederlandse NLP wereldje op te schonen, want het is tijd voor een grote schoonmaak. Mocht je die mening delen, stuur dan deze webpagina naar elke NLP Practitioner en elke NLP Master Practitioner die je kent!

Hoe de NLP basisvooronderstellingen verkeerd worden uitgelegd:

Hoe het hart van NLP oftewel het TOTE model verkeerd wordt onderwezen:

Wat is er mis met NLP modelleren en wat is een verkeerd gebruik van NLP strategieën:

Wat gaat er mis bij het onderwijzen van het NLP metamodel:

Verkeerd gebruik van het Miltonmodel:

Wat er mis gaat met het onderwijs van metaprogramma’s:

Wat is er mis met Robert Dilts zijn Logische Niveaus:

Wat is er mis met “werken met delen” oftewel Six Step Reframing?

#64 PIJN LIJDEN (hypnotische meditatie)

Regen laat de bladen van de boom vallen. Tranen bevlekken de aarde. Men kan slechts schuilen en wachten tot het weer opklaart. (Dit is de oorspronkelijke Taoïstisch spreuk / gedicht die de inspiratiebron is voor deze hypnotische meditatie.)Westerse mensen hebben afgeleerd om pijn te lijden. Zij kunnen geen korte termijn pijn meer aan en zijn om die reden bereid het risico te nemen op onvermijdelijke extreme pijn in de toekomst. Dus het is zaak om weer te leren pijn te lijden. Maar dan wel het liefst zonder dat je je emotioneel daarbij slecht voelt. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is in ons brein mogelijk omdat je je brein kan trainen om je goed te blijven voelen met het deel van je brein dat gevoelens produceert terwijl je feitelijk pijn lijdt. Deze hypnotische meditatie programmeert je onbewustzijn om precies dat voor elkaar te krijgen.

In deze hypnotische meditatie wordt verwezen naar de ABC-NLP basistechnieken.

Ook wordt er verwezen naar de ABC-NLP goede beslissingentechniek.

Voel je vrij om deze hypnotische meditaties in willekeurige volgorde te beluisteren.

Deze aflevering over pijn lijden is heel goed te beluisteren zonder de voorgeschiedenis van aflevering #1 tot en met #63. Tegelijkertijd geldt dat er een logische opbouw in zit wanneer je bij de eerste hypnotische meditatie van de podcast Invloed Vergroten begint. Voor de meeste mensen is beginnen met aflevering #1 INITIATIE van seizoen #3 de beste keuze. Graag zie ik in de rating terug wat je van deze hypnotische meditatie vindt!

Je ongekende vermogens

Tony Robbins zijn eerste en beste boek heet “Je ongekende vermogens”. Dit boek gaat over NLP en het idee van Tony Robbins is dat NLP je ongekende vermogen oplevert, oftewel dat je na een NLP opleiding dingen kan die je daarvoor dacht nooit te zullen kunnen. Toch levert NLP alleen maar de basis voor je ongekende vermogens. Volgens de TAO hadden de TAO wijzen van vroeger magische krachten. Die krachten zouden in de loop van de geschiedenis verloren zijn gegaan. Mijn visie is dat de meest elementaire magische krachten overeenkomen met de ongekende vermogens van Tony Robbins, maar dat de TAO veel verder gaat. 

Eén manier om verder te gaan is door NLP met het ABC-model te combineren zoals ik met ABC-NLP doe. Het ABC-model is verreweg de beste manier om mensen positief te beïnvloeden. Vandaar dat ik NLP altijd combineer met het ABC-model. Toch denk ik dat de TAO nog verder gaat. Dat besef kwam dubbel en dwars bij mij binnen tijdens het maken van de 365 hypnotische meditaties. Na de eerste honderd kreeg ik pas door, dat ik eigenlijk alle ongekende vermogen van de oude TAO wijzen aan het verwoorden was. Dat heb ik nu expliciet gemaakt door voor elke hypnotische meditatie expliciet te beschrijven welke ongekende vermogen erbij hoort. Helemaal onderaan de pagina is een podcast speler met alle hypnotische meditaties. Overal waar je naar podcasts kan luisteren, kun je ze vinden. Je hoeft alleen op “Invloed Vergroten” of “Joost van der Leij” te zoeken. Het gaat dan om seizoen #3.

Hier is de hele lijst:

 1. Je ongekende vermogen van bewust voor jezelf en je eigen zelfontwikkeling te kiezen.
 2. Je ongekende vermogen om het verleden te neutraliseren.
 3. Je ongekende vermogen om het onderscheid te maken tussen welk gedrag aangeleerd is en welk gedrag ingebakken zit.
 4. Je ongekende vermogen om je los te maken van de hypnotische beïnvloeding van andere mensen.
 5. Je ongekende vermogen om je los te maken van je vroegere conditionering.
 6. Je ongekende vermogen om te leren vertrouwen op je eigen onbewustzijn.
 7. Je ongekende vermogen om voor aspiratie in plaats van inspiratie te gaan.
 8. Je ongekende vermogen om hartstocht op te roepen wanneer je dat maar nodig hebt.
 9. Je ongekende vermogen om ongekende vermogens naar boven te laten komen.
 10. Je ongekende vermogen om negativiteit op een positieve manier te gebruiken.
 11. Je ongekende vermogen om te werken op een manier die wordt gewaardeerd en voldoening geeft.
 12. Je ongekende vermogen om de voordelen van positiviteit binnen te halen.
 13. Je ongekende vermogen om goed met rampspoed om te gaan.
 14. Je ongekende vermogen om te leren beter om te gaan met moeilijke omstandigheden.
 15. Je ongekende vermogen om met kleine stapjes je gedrag meer in lijn te krijgen met hoe je je wil gedragen.
 16. Je ongekende vermogen om je eigen energie te beschermen.
 17. Je ongekende vermogen om meer kansen te krijgen ten te zien.
 18. Je ongekende vermogen om jezelf en anderen te beïnvloeden met behulp van consequenties.
 19. Je ongekende vermogen om het verschil te zien tussen normaal bijzondere mensen en bijzonder bijzondere mensen.
 20. Je ongekende vermogen om de juiste mensen te bevrienden.
 21. Je ongekende vermogen om claims over kwantummechanica op de juiste manier in te schatten.
 22. Je ongekende vermogen om meer creatieve ideeën te krijgen en te realiseren.
 23. Je ongekende vermogen om jezelf te beschermen tegen oplichters.
 24. Je ongekende vermogen om te kunnen leren wat je wil leren.
 25. Je ongekende vermogen om alles als subjectief te kunnen zien zonder de hunkeren naar objectiviteit.
 26. Je ongekende vermogen om lange termijn consequenties die volgen op je gedrag meer gewicht te geven dan korte termijn consequenties.
 27. Je ongekende vermogen om te kunnen lachen waar en wanneer je maar wil.
 28. Je ongekende vermogen om je als buitenbeentje je staande te houden in een maatschappij die voor middelmatigheid gaat.
 29. Je ongekende vermogen om respect te verdienen en alleen respect te geven aan hen die het ook zelf hebben verdiend.
 30. Je ongekende vermogen om goed te kunnen feesten.
 31. Je ongekende vermogen om toch verantwoordelijkheid te nemen zonder dat je verantwoordelijkheid hebt.
 32. Je ongekende vermogen om bagage van vroeger los te laten en te vergeten.
 33. Je ongekende vermogen om goed om te gaan met seks.
 34. Je ongekende vermogen om meer aandacht te hebben voor de vorm dan de inhoud.
 35. Je ongekende vermogen om oprecht te zijn.
 36. Je ongekende vermogen om jezelf te kunnen verdedigen tegen misbaksels.
 37. Je ongekende vermogen om kansen en mogelijkheid aan te grijpen.
 38. Je ongekende vermogen om gebruik te maken van wat het leven je geeft.
 39. Je ongekende vermogen om de toekomst te voorzien.
 40. Je ongekende vermogen om twist te kunnen gebruiken in jouw voordeel.
 41. Je ongekende vermogen om je aan te kunnen passen aan veranderende omstandigheden.
 42. Je ongekende vermogen om zorgen te stoppen en te veranderen in een toekomstvisie die vertrouwen geeft.
 43. Je ongekende vermogen om je bewustzijn en onbewustzijn op één lijn te krijgen zodat je gehele systeem de goede kant op gaat.
 44. Je ongekende vermogen om altijd meerdere oplossingen te vinden voor bestaande problemen.
 45. Je ongekende vermogen om je ware pad te vinden en te bewandelen.
 46. Je ongekende vermogen om vol te houden.
 47. Je ongekende vermogen je flexibel te gedragen.
 48. Je ongekende vermogen om je voornamelijk op een krachtige manier je goed te voelen.
 49. Je ongekende vermogen om groepen mensen te kunnen organiseren.
 50. Je ongekende vermogen om de bittere realiteit van de dood onder ogen te kunnen zien.
 51. Je ongekende vermogen om informatie van desinformatie te kunnen onderscheiden.
 52. Je ongekende vermogen om zo efficient als mogelijk met je eigen tijd om te gaan.
 53. Je ongekende vermogen om wat je waarneemt nooit als objectief te zien maar altijd als subjectief.
 54. Je ongekende vermogen om zonder waarheid te kunnen leven.
 55. Je ongekende vermogen om je onconventioneel te kunnen gedragen.
 56. Je ongekende vermogen om zowel goed te functioneren in balans als met een disbalans.
 57. Je ongekende vermogen om de hoeveelheid tegenslag die je in je leven krijgt sterk te verminderen.
 58. Je ongekende vermogen om complexe zaken uit elkaar te kunnen halen, de details te veranderen en om daarna alles op een betere manier weer in elkaar te zetten.
 59. Je ongekende vermogen om te kunnen zwijgen wanneer dat nodig is.
 60. Je ongekende vermogen om je ware wil te ontdekken en te volgen.
 61. Je ongekende vermogen om altijd meer mogelijkheden te creëren en te zien wanneer dat nodig is.
 62. Je ongekende vermogen om jezelf als onuitputtelijke bron voor energie te gebruiken.
 63. Je ongekende vermogen om goed om te gaan met celibatair leven.
 64. Je ongekende vermogen om pijn te kunnen lijden.
 65. Je ongekende vermogen om zaken, mensen en verhalen goed te kunnen interpreteren.
 66. Je ongekende vermogen om te kunnen leven zonder steeds een verklaring nodig te hebben.
 67. Je ongekende vermogen om mee te liften met de flow van de geschiedenis.
 68. Je ongekende vermogen om mentale bergen te kunnen beklimmen.
 69. Je ongekende vermogen om met loops je communicatie effectiever te maken.
 70. Je ongekende vermogen om je eigen fort te bouwen, beveiligen en te gebruiken.
 71. Je ongekende vermogen om meer gebruik te maken van je creativiteit.
 72. Je ongekende vermogen om de juiste leraar, trainer of coach te vinden.
 73. Je ongekende vermogen om op een gezonde manier onafhankelijk te kunnen opereren.
 74. Je ongekende vermogen om een onderscheid te maken tussen entertainment en zelfontwikkeling.
 75. Je ongekende vermogen om zowel de binnen- als de buitenwereld te exploreren.
 76. Je ongekende vermogen om in volle omvang ja tegen het leven te zeggen.
 77. Je ongekende vermogen om zowel de binnen- als de buitenwereld te exploiteren.
 78. Je ongekende vermogen van het altijd doen van je hoofddeugd in plaats van je hoofdzonde
 79. Je ongekende vermogen om je af te sluiten voor negatieve suggesties en open te staan voor positieve suggesties.
 80. Je ongekende vermogen om karma voor jou te laten werken.
 81. Je ongekende vermogen om angst te gebruiken als meetinstrument hoe goed je eigen zelfontwikkeling verloopt.
 82. Je ongekende vermogen om te genieten van het leven.
 83. Je ongekende vermogen om te werken en denken in tegenstellingen.
 84. Je ongekende vermogen om overal een meester in te worden door feedback loops te gebruiken.
 85. Je ongekende vermogen om goed om te gaan met afscheid, scheiden of verlies.
 86. Je ongekende vermogen om je slim te gedragen in plaats van als een intellectuele idioot.
 87. Je ongekende vermogen om de traditie je eigen te maken.
 88. Je ongekende vermogen van verbeeldingskracht.
 89. Je ongekende vermogen om alles wat je leert, ervaart en hoort op een goede manier te integreren.
 90. Je ongekende vermogen om confirmation bias in jezelf en bij andere mensen te herkennen en te vermijden.
 91. Je ongekende vermogen om jezelf toestemming te geven om op verlof te gaan.
 92. Je ongekende vermogen om je leven mooi te maken.
 93. Je ongekende vermogen om waarde toe te voegen aan het leven.
 94. Je ongekende vermogen om je ergens in vast te bijten.
 95. Je ongekende vermogen om jezelf te vertrouwen met nederigheid van binnen en arrogantie van buiten.
 96. Je ongekende vermogen om te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen.
 97. Je ongekende vermogen om te zien dat alles lichamelijk is.
 98. Je ongekende vermogen om je subjectieve tijdsbeleving te kunnen beïnvloeden zodat tijd langzaam gaat wanneer het leven leuk is en tijd snel gaat als het leven saai is.
 99. Je ongekende vermogen om op te passen met alles wat nieuw is.
 100. Je ongekende vermogen om meer te nemen zodat je meer kan geven.
 101. Je ongekende vermogen om ankers te kunnen gebruiken.
 102. Je ongekende vermogen om een dertigjarenplan te kunnen maken.
 103. Je ongekende vermogen om je ergens uitermate goed te kunnen concentreren.
 104. Je ongekende vermogen om laag intense, minimale signalen met je bewustzijn op te pikken.
 105. Je ongekende vermogen om met omgekeerde dualiteit om te kunnen gaan.
 106. Je ongekende vermogen om subtiel je ongekende vermogens te gebruiken.
 107. Je ongekende vermogen om je empatisch te gedragen zonder dat je last krijgt van compassievermoeidheid.
 108. Je ongekende vermogen om zorgeloos te leven.
 109. Je ongekende vermogen om je te kunnen ontspannen.
 110. Je ongekende vermogen om te kunnen denken in termen van waarschijnlijkheid in plaats van waarheid.
 111. Je ongekende vermogen om te gaan voor “goed genoeg is goed genoeg” in plaats van altijd maar meer, meer, meer.
 112. Je ongekende vermogen om iemand van wie je wil leren volledig in je op te nemen zodat je zijn of haar positieve vaardigheden overneemt.
 113. Je ongekende vermogen om een onderscheid te maken tussen de ene ware geheime leer en slappe aftreksels die alleen maar zijn bedoeld om de ene ware geheime leer te verhullen.
 114. Je ongekende vermogen om je ambities in toom te houden ten faveure van je aspiratie.
 115. Je ongekende vermogen om niets te accepteren en toch je goed te voelen in moeilijke omstandigheden.
 116. Je ongekende vermogen om niets te geloven en nergens van overtuigd te zijn en toch goed te voorzien hoe zaken in de wereld samenhangen.
 117. Je ongekende vermogen om te herkennen hoe elke breintype probeert om de situatie te domineren.
 118. Je ongekende vermogen om grootst te dromen door los te laten wat je denkt dat haalbaar en realistisch is.
 119. Je ongekende vermogen om een “magische saus” formule te herkennen en te voorkomen dat je daardoor wordt opgelicht.
 120. Je ongekende vermogen om de juiste leraar, trainer of coach aan te trekken.
 121. Je ongekende vermogen om op de juiste manier goede bronnen te gebruiken.
 122. Je ongekende vermogen om open te staan voor ervaringen wanneer dat het beste uitkomt en open te staan voor redeneringen wanneer dat het beste past.
 123. Je ongekende vermogen om een TAZ, een tijdelijke autonome zone, te maken of te vinden.
 124. Je ongekende vermogen om bewijs en data op de juiste wijze te wegen.
 125. Je ongekende vermogen om je innerlijke schoonheid naar buiten te laten stralen.
 126. Je ongekende vermogen om groepsdruk te weerstaan.